Debatteer mee over de toekomst van de Marchantbrug in Anderlecht

© BRUZZ
05/04/2022
Updated: 12/04/2022 14.54u

Zeven jaar al rijden er geen auto's over de beschadigde Pierre Marchantbrug, een periode waarin de buurt bezit nam van de brug. Maar hoe moet de toekomst eruit zien? Autovrij of niet? En wat heeft de plek tussen oud- en nieuw-Anderlecht nog nodig? BRUZZ en BX1 organiseren er op woensdag 13 april een debat over, samen met Filter Café Filtré. Kom kijken én discussieer mee, vanaf 13.30 uur op de brug.

De Pierre Marchantbrug is niet zomaar een brug. Het is ook de link tussen het historische centrum van Anderlecht en de wijk waar Brussel deze jaren het snelst groeit: de Biestebroekwijk langs het gelijknamige dok. Deze jaren worden woningen voor circa 10.000 mensen gebouwd.

Aangezien dat nogal geruisloos gebeurt organiseren BRUZZ, BX1 en Filter Café Filtré een debat op de brug, waar ook jij welkom op bent. Gewoon om te kijken en luisteren of om mee te discussiëren.

Centrale thema's zijn mobiliteit, de plaats van industrie in de stad, de plaats van de brug in de wijk en het oude versus het nieuwe Anderlecht, twee delen van de gemeente die de Pierre Marchantbrug verbindt.

Meer info over het debat op Open (the) Debate: Pont Marchant Brug

BRUZZ-reporter Toon Hendrikx: "We zullen debatteren met buurtbewoners, sociale organisaties en buurtcomités die niet tevreden zijn met de plannen van het Gewest."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni