Met BXBoost, een nieuwe tool van het Brusselse platform Growfunding, kunnen organisaties of projecten een kleinschalige geldophaling organiseren. "Er was nood binnen Brussel aan kleinere campagnes voor projecten, BXBoost biedt het antwoord," aldus Louis Miserez van Growfunding.

Growfunding is een platform dat projecten met een maatschappelijke impact ondersteunt in het voeren van een crowdfunding. Meestal gaat dat om bedragen tussen de 3.000 en 15.000 euro, BXBoost biedt de mogelijkheid om ook kleinere campagnes te voeren voor stadsprojecten.

"Het gaat om meer dan alleen geld, ook je netwerk en credibiliteit uitbouwen zijn voordelen van de campagnes," vertelt Miserez aan BRUZZ. "Er zijn momenteel al vijf organisaties die deelnemen en ook samen workshops volgen. Het is een cofinancieringsproject, dus ze krijgen ook een deel van hun doelbedrag van ons."

"Vrijdag 1 december op de launchparty werd al een deel van het geld voor de projecten opgehaald en enkele organisaties hebben sindsdien al hun volledige bedrag opgehaald door giften. Dat is uitzonderlijk, maar zo zie je maar wat een campagne en een netwerk kunnen doen," meent Miserez.

Startende projecten

De vijf organisaties die geselecteerd zijn door Growfunding zijn allemaal startende projecten, maar de thematieken lopen uiteen. Rapiéce bijvoorbeeld is een project dat oude stoffen uit Brusselse bedrijven wil upcyclen naar trendy tassen en accessoires. Topo.grafiaaa is een zine rond de meertaligheid van onze grootstad en Même pas le chant des oiseaux is dan weer een kortfilm over de verdwijning van minderjarigen.

Enkele projecten bevinden zich ook in de sferen van het nachtleven: Dan Clubbing Night is een project dat de activistische kracht van housemuziek in een nieuw jasje aan enthousiaste feestgangers wil aanbieden. Nishen, het is gewoon een jam! wil dan weer veilige events organiseren met een focus op volledig vrouwelijke line-ups.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni