Eric Goens over 'Niveau 4' aan het Zuidstation: 'Er moeten structurele oplossingen komen'

05/09/2023

In het nieuwe seizoen van televisieprogramma 'Niveau 4' volgt Eric Goens de politie aan het Zuidstation: "Het probleem bestaat al jaren en extra opkuisacties zullen het niet verhelpen. Het is dweilen met de kraan open", zegt Goens tegen BRUZZ.

Volgens journalist Eric Goens is de situatie aan het Zuidstation om moedeloos van te worden: "Dezelfde autodief wordt drie keer opgepakt op drie dagen tijd, dat is goede televisie, maar als burger zie je het niet graag gebeuren."

Het probleem zit hem volgens Goens in het gebrek aan strafuitvoering en opvolgingsbeleid: "Als iemand tien keer wandelen gestuurd wordt met een bevel om het land te verlaten en daar gebeurt niets mee, zit je met een structureel probleem bij justitie."

Begon in Molenbeek

Het programma bestaat nu al enkele seizoenen en vond zijn oorsprong in Molenbeek in de nasleep van de aanslagen op Zaventem en Maalbeek. De naam 'Niveau 4' komt dan ook van het terreurniveau dat toen gold.

"Ondertussen zie je dat gelijkaardige problematieken die wij in beeld brachten in het eerste seizoen van Niveau 4 in Molenbeek zich ook op andere plaatsen in Vlaanderen voordoen. De oorzaak bestaat eruit dat middelen niet efficiënt ingezet worden en dat politiewerk niet loont", aldus Goens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni