Testkits voorlopig enkel voor rusthuizen die kampen met corona

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 7 april 2020

De 2.000 coronatestkits die ons gewest na de verdeling van de federale overheid kreeg, zijn niet genoeg om alle Brusselse rusthuisbewoners te testen op Covid-19. Daarom wordt er voorlopig alleen in de twaalf rusthuizen getest die kampen met coronaverschijnselen. Maar zowel experts als Brussels minister Maron willen dat er in álle rusthuizen getest wordt.

"Wij willen dat er getest wordt in alle woonzorgcentra," klinkt het bij minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). "Dit is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk om het aantal coronadoden te beperken, maar we willen hiermee ook het personeel gerust stellen."

Ook VUB-professor Dirk Devroey raadt aan om alle mensen in de rusthuizen te testen: "En dit zo dringend mogelijk, alleen op deze manier kunnen we mensenlevens redden. Het is nog niet te laat, maar we moeten er zeker niet te lang meer mee wachten."

Tenslotte laat Maron nog weten dat er genoeg testkits beschikbaar zijn, alleen zijn ze nog niet verdeeld. Dat wil hij dan ook aankaarten tijdens een overleg met de andere gezondheidsministers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?