Brusselaar Footbox G wint wereldkampioenschap Beatbox in Berlijn: 'Dit opent deuren'

08/08/2023

Afgelopen weekend vond het wereldkampioenschap Beatbox plaats in Berlijn en veroverde Anderlechtenaar Tim Van Droogenbroeck, alias Footbox G, de gouden medaille. "Ik heb een jaar gewerkt aan nieuwe vaardigheden en composities om die te laten zien op het wereldkampioenschap."

Footbox G won vorig jaar al het wereldkampioenschap Beatbox twee tegen twee met zijn compagnon Supernova, alias Martin Geunens, en ook het Belgisch kampioenschap zette hij vorig jaar op zijn naam.

Het is de eerste keer dat Footbox G solo het wereldkampioenschap wint: "Ik heb een jaar geoefend op nieuwe vaardigheden en composities en die heb ik laten zien op het WK. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen zo blijkt."

Tim Van Droogenbroeck heeft van beatboxen zijn fulltime carrière gemaakt. Zo doet hij niet alleen mee aan wedstrijden, maar jureert hij ook en geeft hij ook af en toe workshops.

"Deze titel opent wel deuren voor mij. Zo ga ik de komende maanden heel wat reizen om in andere landen op te treden en te jureren bij wedstrijden. Op 9 december gaat ook het Belgisch kampioenschap Beatbox opnieuw door in Brussel, vermoedelijk in de Vaartkapoen in Molenbeek, dus daar zal ik zeker bij zijn," aldus Footbox G.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni