Dit jaar kon je voor het eerst een nieuwjaarsduik nemen in het openluchtzwembad Flow, maar ook de rest van de winter kan je er op zondag terecht voor een frisse duik onder de noemer Pool is Cold. "We zullen dit weekend zelfs gaten in het ijs maken," vertelt initiatiefnemer Paul Steinbrück.

Afgelopen weekend doken maar liefst 160 mensen het koude water in. "Ik had niet verwacht dat het zo'n groot succes zou zijn, mensen stonden echt aan te schuiven. Gelukkig bleven zwemmers bij deze temperaturen niet te lang in het water," lacht Steinbrück.

"Ik heb zelf ook al een frisse duik gewaagd. Het viel best mee, maar na enkele minuten begint je hele lichaam te prikken," vertelt hij.

Wie zondag een duik wil nemen, hoeft niet te reserveren, maar er wordt wel een bijdrage gevraagd van minstens 5 euro. "In de zomer proberen we de toegang zo laagdrempelig mogelijk te houden, wat ook onze missie is, maar dit is een extra initiatief," legt Steinbrück uit. "De bijdrage moet onze vaste kosten dekken van ongeveer 150 euro voor de badmeester, de tests van de waterkwaliteit en de elektriciteit voor de pompen van de waterfilters."

Ook Mona nam afgelopen zondag een duik in het koude water.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni