Hoe laag mag je je verwarming zetten, zonder gevaar voor je gezondheid?

Lis Vanheule
13/10/2022

Dokter Dirk Devroey raadt aan om je verwarming niet lager te zetten dan 18 graden, vooral als je weinig beweegt. Wanneer je dat wel doet kan dat gevolgen hebben voor je immuunsysteem.

Door de energiecrisis leggen mensen hun verwarming steeds later op het jaar pas aan. Volgens Dokter Devroey werkt het het best om je verwarming per week één graad lager te zetten, omdat je dan het minste verschil voelt in temperatuur en je lichaam zich aanpast.

Ook zou hij de verwarming op minimum 18 graden zetten als je niet veel beweging krijgt. Anders zou dat wel eens een impact kunnen hebben op je immuunsysteem.

Devroey benadrukt ook het belang van vaccinaties voor griep en corona, nu de winter eraan komt. Er is weer een stijging in coronagevallen, maar volgens Devroey is dat beheersbaar zolang mensen zich laten vaccineren en zich laten testen wanneer men symptomen vertoont.

Het coronavirus dat zich momenteel verspreidt is ook een gemuteerde versie van het virus dat de mensen minder ziek maakt volgens Devroey.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni