Ook in Nederlandstalige scholen uitten ouders hun bezorgdheid over seksuele voorlichting

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 14 september 2023

In de basisschool Unesco in Koekelberg, kreeg directeur Guray Turkistan telefoon van enkele bezorgde ouders over de cursus seksuele voorlichting, hoewel er in de Nederlandstalige school niks verandert. "Seksuele voorlichting zit al jaren verankerd in ons curriculum."

In het Franstalig onderwijs in Belgiƫ mochten scholen tot voor het Evras-decreet zelf kiezen of en hoe ze seksuele opvoeding in het lessenrooster opnamen. Vanaf nu krijgen leerlingen vier uur verplichte les seksuele opvoeding: twee uren in het zesde leerjaar en twee uren in het vierde middelbaar.

Vorige week al kwamen boze ouders op straat aan het parlement van de Franse gemeenschap in Brussel en dinsdagnacht werden vier kleuterscholen in Charleroi in brand gestoken.

Veilige schoolomgeving

Directeur Guray Turkistan van de Unescoschool sprak met twee ongeruste ouders over de cursus seksuele voorlichting: "In het Nederlandstalig onderwijs is er niks veranderd, seksuele voorlichting zit al jaren verankerd in ons curriculum. Ik ben in dialoog gegaan met de ouders en gekaderd hoe die lessen gegeven worden, dat stelde hen gerust."

"Jongeren in de puberteit hebben sowieso vragen, dan is het beter dat zij correcte informatie kunnen krijgen van leerkrachten in een veilige klasomgeving dan dat ze zelf online op zoek gaan naar antwoorden", aldus Turkistan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?