Lerarentekort in Brussel blijft aanslepen: 'Oplossing vinden of boeken toe'

© BRUZZ
15/12/2022

Experts en directeurs trekken aan de alarmbel: "De overheid moet dringend voor oplossingen zorgen om het tekort aan onderwijzend personeel aan te pakken. Lukt dat niet? Sluit de school."

Leraren die uitvallen of voor een andere baan kiezen. Onderwijzers die voor de klas staan, maar zonder te beschikken over het juiste getuigschrift. In heel wat scholen in Brussel blijkt het schering en inslag. Nieuw is het probleem niet, maar de problemen blijven zich opstapelen, zeker nu het aantal zieken onder het personeel toeneemt. Bruno De Lille, algemeen directeur van Sint-Goedele Brussel, trekt aan de alarmbel. Hij vreest voor de kwaliteit van het onderwijs. BRUZZ ging peilen in het Sint-Guido Instituut in Anderlecht.

BRUZZ-reporter Frank Hoornaert bespreekt de kwestie ook met Ann Martin, directeur onderwijs aan de Odisee hogeschool. En zij onderschrijft niet alleen de analyse van De Lille, ze roept ook op tot actie. "Als een band in een bedrijf niet bemand kan worden, sluit de onderneming. Hetzelfde geldt voor scholen. Vind een oplossing of doe de boeken dicht. Sluit de school."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Onderwijs , sint guido instituut , lerarentekort , hogeschool odisee

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni