Bye bye Kaai: Kaaitheater wordt stadsnomade door verbouwingen

Frank Hoornaert
© BRUZZ
16/06/2022

Het Kaaitheater gaat dicht voor verbouwingen. Onder de titel 'Bye Bye Kaai' wordt er nu zaterdag nog gefeest, maar voor de volgende seizoenen fladdert het Kaaitheater uit naar diverse podia in Brussel en de rand. Als alles meezit, zijn de werken in december 2024 klaar.

Samen met de technische update krijgt het Kaai er dan een tweede, kleinere zaal bij voor de meer niche-voorstellingen. Het Kaaitheater, dat vroeger ook Lunatheater heette, ruimt graag plaats voor aanstormend talent en dat zal na de werkzaamheden niet anders zijn.

Op de feestdag 18 juni organiseren de oud-medewerkers Johan Wambacq en Paul Van Santvoort een allerlaatste rondleiding door de coulissen. Wist u dat hier ooit een hotel, lunapark, paardenrenbaan, tapijtenzaak en autogarage onderdak hebben gevonden?

Tijdens de rondleiding vanmiddag met BRUZZ vielen de geroutineerde heren trouwens zelf van de ene verrassing in de andere. Zo is sinds kort een directe doorgang tussen de Akenkaai en de scène gerealiseerd. Die moet het transport van decorstukken in de toekomst vergemakkelijken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni