Mobiliteitsexpert Ischa Lambrechts: 'Eén platform voor alle mobiliteitsdiensten'

PJS
© BRUZZ
19/09/2019

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit was vanmiddag Ischa Lambrechts te gast in A La Carte. Hij had het over de toekomst van de verschillende mobiliteitsdiensten en over de mogelijkheid van een eengemaakt platform voor alle diensten.

"Vroeger had men vaak maar één vervoersmiddel en daar deed men alle trajecten mee. Vandaag zien we daar een gedeeltelijke verandering in, waarbij men het vervoersmiddel aanpast aan het traject." zegt Ischa Lambrechts.

Hij ziet in de toekomst één applicatie voor alle vervoersmiddelen. Skipr is een voorbeeld van zo'n app, bleek deze morgen in de radiostudio, al combineert die nog niet alle vervoersmiddelen.

Skipr is een privé-initiatief maar Lambrechts ziet ook drie mogelijke rollen voor de overheid: "Je kan een systeem creëren dat volledig in handen van de private markt is. Je kan het systeem ook volledig in handen laten van de publieke overheid. Of je voorziet binnen het systeem één specifieke functie die de overheid verzorgt. Dat zie je bijvoorbeeld in het mobiliteitsplan Good Move, waar de overheid voor zichzelf een rol heeft weggelegd inzake ticketing en betalingsmogelijkheden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Mobiliteit , A la Carte , Ischa Lambrechts , alternatieve mobiliteit , smart cities , smart city

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni