Zondag opnieuw een klimaatmars: 'We verwachten duizenden mensen'

Lis Vanheule
20/10/2022

Naar aanleiding van de klimaatconferentie COP27 organiseert Youth for Climate opnieuw een klimaatmars om druk te zetten op de wereldleiders. Simon Sterck van Youth for Climate is optimistisch voor zondag: "We verwachten duizenden mensen. Het is een evenement niet alleen voor jongeren, iedereen is welkom."

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste klimaatmars, maar volgens Sterck zijn ze er helemaal klaar voor: "We zullen er een feest van maken, want opkomen voor je toekomst dat is een feest waard. Er zal muziek zijn en ook kleurrijke spandoeken."

Op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 zijn 195 verschillende landen tot een klimaatakkoord gekomen. Daar hebben ze volgens Sterck allerlei beloftes uitgesproken, maar is daar nog niet veel van in werking gezet. Daarom is het volgens hem belangrijk om druk te blijven zetten.

"Het is momenteel gewoon ook financieel slimmer om te investeren in een klimaatneutrale samenleving. Kijk naar de energiecrisis en de problemen in de landbouw", zegt Sterck. Hij haalt aan dat aardgas een fossiele brandstof is en dat er beter geïnvesteerd zou moeten worden in hernieuwbare energie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni