BRUZZ ICE

Brussels partycollectief Mentality viert tiende verjaardag

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 21 april 2022

Bass, dubstep, drum & bass, jungle, garage, rave, ... partyconcept Mentality concureert met zijn events graag met de zwaartekracht. De afgelopen 10 jaar organisseerden ze concerten, feesten en workshops waarop muziek uit de underground een podium kreeg. En zoals ze nu zelf zeggen: 'de tiener is klaar om te puberen'. En daar hoort dan een stevige party bij.

De events toerden tijdens hun levensloop langsheen zalen die ondertussen veelal verhuisd zijn. In de beginjaren vond je hen vooral terug in Vk Concerts in de Schoolstraat, Recyclart bij Kapellekerk en Kultuurkaffee bij VUB (nu Pilar).

Een paar jaar terug sloeg de crew achter Mentality de handen in elkaar met Bassin Records en High'n Irie Soundsystem. Onder de naam Brussels Bassed organiseren ze nu veel events in onder meer Buda BXL en Bonnefooi. Op vrijdagavond hosten ze ook een wekelijkse radioshow op BRUZZ. Daarin krijgt voornamelijk Belgisch talent de dj booth in handen.

Vrijdagavond worden C12 én C11 opgevuld met nationale en internationale namen uit de scene. Vijftien dj's zorgen voor evenveel euro's aan een maximum bass weight.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?