Gezien: grote bijenzwerm nestelt zich aan Bozar

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 23 mei 2019

Duizenden bijen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis hebben zich voorlopig genesteld op een hek aan de werf vlak naast Bozar. Leefmilieu Brussel verwacht dat de zwerm snel doorreist, maar zal imkers inzetten indien de bijen toch langer zouden blijven.

Het zou om een zwerm honingbijen gaan en volgens Olivier Beck, bioloog bij Leefmilieu Brussel, is het niet vreemd voor bijen om zich op willekeurige plaatsen te vestigen. “Wanneer een kolonie te groot wordt en meerdere koninginnen heeft, zal deze zich gaan opdelen,” legt Beck uit, “een deel van de bijen volgt hun nieuwe koningin op zoek naar een nieuwe thuis.”

Beck vermoedt dat de bijen niet lang op deze plek zullen blijven, ze verkiezen immers een thuis die afgedekt is. Maar ook dit behoort volgens Beck tot het takenpakket van imkers: “Als de bijen blijven, komt een imker ter plaatse die zoveel mogelijk bijen probeert te recupereren in een bijenkast.” Deze worden dan op een meer geschikte plek vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?