Coronajaar 2020

Muzikante Chibi Ichigo: 'Ik maak muziek voor mezelf: dat is therapeutisch geweest'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 24 december 2020

In 'Brussel 2020' blikken we in zeven afleveringen, met zeven Brusselaars, terug op het coronajaar 2020. Aflevering 4: Chibi Ichigo, de artieste die dit jaar toch nog een doorbraak kon forceren. "De isolatie van de tweede lockdown was mentaal nog een pak zwaarder."

Ik knuffel m'n eigen sussend. Wie het lied 'SUSSEND' van Chibi Ichigo (echte naam Sabina Nurijeva, red.) enkele keren na elkaar afspeelt, blijft gegarandeerd dagen met die ene zin in het hoofd ronddwalen. Chibi Ichigo bracht in dit moeilijke culturele jaar toch een aantal nummers uit.

"Omdat ik een beetje tussen een kleine en grote artiest zit, heb ik deze zomer ook voor een beperkt publiek kunnen optreden", zegt ze. "Dus je kan wel stellen dat ik aan mijn doorbraak begonnen ben in 2020."

Smetvrees

Voor jongeren is 2020 een enorme mentale uitdaging gebleken. Twee lockdowns, beperkte sociale contacten en weinig ontspanningsmogelijkheden.

"Ik kon wel om met die rustigere momenten, maar bij mij is de dwangstoornis waarmee ik kamp, overgegaan in smetvrees", legt Nurijeva uit. "Zelfs met mijn MIVB-abonnement durf ik de ontwaarder niet meer aan te raken."

Dat jongeren zich optrekken aan haar muziek, vindt de rapster mooi meegenomen. "Maar ik maak mijn muziek eigenlijk alleen voor mezelf. Het is een soort therapie. Al is het ook wel goed dat mensen zich er kunnen aan optrekken."

  • Bekijk het volledige interview in de video. Vrijdag in aflevering 5 is het aan Molenbeeks jeugdwerker Jawad Ati-Allah

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?