In #ikluisterbelgisch kiest BRUZZ-presentator Robbe Petitjean ook deze week tussen 10 uur en 12 uur de beste Belgische en vooral Brusselse muziek. Tijdens het laatste kwartier komt er elke dag een dj langs. Vandaag is dat Levi Adriaenssens aka Qwasa Qwasa, die het heeft gemist om in de studio te draaien en artiesten van het Brusselse label Lowup kiest.

Qwasa Qwasa is verbonden aan het Brusselse label en feestcollectief Lowup, dat wekelijks een show heeft bij BRUZZ. In die hoedanigheid komt hij in normale tijden regelmatig in de studio. Vanwege de coronamaatregelen is dat al even geleden. Hij is dan ook blij om nog eens terug te zijn en brengt een eclectische mix van artiesten mee, veelal verbonden aan Lowup.

Zo draait Séké van Dj Mellow en Steloo, Max Le Daron met Stevo Atambire en hun nummer 'Mama Kollo'. Ook Haddis Alemayehu en Ozferti worden gedraaid, die eerder uitkwamen op een plaat van Lowup Records. De bekendste naam is wellicht die van de Brusselse muzikant Baloji, Belgische rapper van Congolese origine.

Met #ikluisterbelgisch wil BRUZZ de cultuursector een hart onder de riem steken. Belgische en Brusselse artiesten kunnen elke steun gebruiken, nu alle cultuurhuizen en concertzalen volledig op slot zijn. Daarom zet BRUZZ deze week Belgische muzikanten extra in de spotlight.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Muziek , #ikluisterbelgisch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni