In #ikluisterbelgisch kiest BRUZZ-redacteur Robbe Petitjean tussen 10 uur en 12 uur de beste Belgische en vooral Brusselse muziek. Maandagavond sluit Gailor Kiaku zijn show af met een dj-set. Hij brengt 'upcoming artists' uit Brussel mee.

Iedere dinsdag van 20 tot 21 uur palmt Lowkey Radio de studio van BRUZZ in om het beste uit de Brusselse hiphopwereld te laten horen. Ook maandag kiest Gailor Kiaku, productiecoördinator bij Lowkey Radio, de beste Brusselse hiphopartiesten.

Zo draait hij nummers van Geeeko, een veelbelovend Brusselse rapper van begin twintig. Ook Axel Vemba aka Axelence is begin twintig en werd geboren in Sint-Agatha-Berchem. Marie-Pierra Kakoma (geboren in 1996) woont ook in Brussel en is bekend onder de naam Lous and the Yakuza.

Rapper Kobo bracht vorig jaar zijn eerste album uit, 'Période d’essai' en is nog in zijn twintiger jaren. Gotti Maras is al enkele jaren actief in Brussel. De clip bij het nummer 'BX Drill' is net uit.

Gaiku maakt één uitstapje naar Nederland met een nummer van Chyvon Pala, beter bekend onder zijn artiestennaam Chivv, geboren in 1995 in Amsterdam.

Met #ikluisterbelgisch wil BRUZZ de cultuursector een hart onder de riem steken. Belgische en Brusselse artiesten kunnen elke steun gebruiken, nu alle cultuurhuizen en concertzalen volledig op slot zijn. Daarom zet BRUZZ deze week Belgische muzikanten extra in de spotlight.

    Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

    Lees meer over: BRUZZ 24 , #ikluisterbelgisch: de BRUZZ radio-dj's in actie , Muziek , #ikluisterbelgisch

    Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

    Site by wieni