BRUZZ-dj Kristof van Stereotiep speelt jazz: 'Toots Thielemans mag niet ontbreken'

© BRUZZ
19/11/2020

In #ikluisterbelgisch kiest Robbe Petitjean tussen 10 uur en 12 uur de beste Belgische en vooral Brusselse muziek. Tijdens het laatste kwartier komt er elke dag een BRUZZ-dj langs. Vandaag is dat Kristof van radioprogramma Stereotiep. Beginnen doet hij met Brussels Art Quintet. "Brusselser kan het bijna niet", zegt hij. "Het is een heilige graal van de jazz op single, die ik op het Vossenplein heb gevonden."

Voor wie zondagavond op BRUZZ-radio naar Stereotiep luistert tussen 21 en 22 uur, zal de keuze van BRUZZ-dj Kristof niet als een grote verrassing komen. Maar de muziek is daarom niet minder goed. Kristof heeft enkele Belgische en Brusselse jazz-parels meegebracht in de vorm van singles. "Jazz op single is een beetje een apart genre, maar zo moet ik niet zoveel sleuren", vertelt de BRUZZ-dj.

Naast muziek van Brussels Art Quintet, Jack Sels en gitaarvirtuoos Philippe Catherine krijgen we ook Toots Thielemans te horen.

Met #ikluisterbelgisch wil BRUZZ de cultuursector een hart onder de riem steken. Belgische en Brusselse artiesten kunnen elke steun gebruiken, nu alle cultuurhuizen en concertzalen volledig op slot zijn. Daarom zet BRUZZ deze week Belgische muzikanten en dj's extra in de spotlight.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: #ikluisterbelgisch: de BRUZZ radio-dj's in actie , BRUZZ 24 , Brussel , Muziek , #ikluisterbelgisch , ikluisterbelgisch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni