Gezien: kunstenaarscollectief pakt uit met robothoorns op wieltjes

GR
© BRUZZ
27/08/2020
Updated: 27/08/2020 16.11u

De kunstcollectieven K.A.K (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en CREW hebben samen een coronaproof artistiek project uit de grond gestampt. Het gaat om zes rondrijdende megafoons op wieltjes. Die zullen een hele week lang op Brusselse straten en pleinen interactie zoeken met voorbijgangers.

Vijftien kunstenaars van de K.A.K (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en CREW haalden hun inspiratie voor ‘de robot-hoorns’ bij de dagelijkse applausmomenten voor de hulpverleners die zijn ontstaan tijdens de lockdown.

“Van zodra het opnieuw was toegelaten, zijn we gaan samenzitten met het doel iets te creëren om de dialoog met publiek nieuw leven in te blazen. Daarvoor hebben we ons gebaseerd op het handgeklap voor de hulpverleners tijdens de lockdown. Vanuit dat idee zijn we tot de ontwikkeling van de robothoorns gekomen”, legt medewerker Eric Joris uit.

“In totaal hebben we er zes gemaakt en die zullen de komende week te zien zijn op verschillende Brusselse straten en pleinen. Ze rijden automatisch rond en spreken met vragende en aandoenlijke blik voorbijgangers aan.”

En dat zaait bewust de nodige verwarring. “Sperren ze hun monden wagenwijd open, in de hoop dat wij naar hen luisteren? Of zijn het gigantische oren, gespitst om ons verhaal te horen? Het antwoord op die vraag laten we in het midden,” aldus Joris nog.

Programma robothoorns:

Donderdag: het Dudenpark
Vrijdag: het De Brouckèreplein, Anspachlaan, Sint-Katelijneplein en Grote Markt
Zaterdag: Spiegelplein, Mercierplein, Lourdesgrot, Jetse Haard, Boudewijnpark en centrum Sint-Joost

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , K.A.K. , CREW , robothoorns , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni