Brussel droomt duidelijk over meer groen in de stad. Dat merken we aan de inzendingen. Wij dromen mee in Downtown: kunnen we alle platte daken in Brussel van een groendak voorzien? Luana en Gunnar gaan op onderzoek. Volgens John van Ecoworks moet het kunnen. Zij zijn gespecialiseerd in het aanleggen ervan.

Jonathan heeft sinds 3 jaar een daktuin, een dakmoestuin én dakkippen! In het centrum van Brussel oogst hij zo een honderdtal kilo tomaten en plukt hij fruit van zijn eigen fruitbomen. Maar hoe begin je er aan? Hij helpt ons alvast verder.

Maar kan mijn dak wel een paar honderd kilo tuin aan? Komen enkel nieuwbouwprojecten in aanmerking of kan je dit op élk dak in Brussel doen? Pieter Slock is stabiliteitsingenieur en weet alles over daken en tuinen, en dan nog liefst de combinatie van de twee. Hij ziet alvast veel mogelijkheden.

Kunnen we elk plat dak in Brussel van een daktuin voorzien? En wat als je geen plat dak hebt maar toch meer groen wil? Luana lijst nog even op wat we allemaal geleerd hebben en waar je aan moet denken als je jezelf van groene vingers gaat voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Dromen voor een beter Brussel , BRUZZ radio , BRUZZ 24 , Samenleving , groendak , daktuin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni