Week van het Nederlands: 'Het is een cadeau'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 2 oktober 2023

De Roemeense dichter Mira Feticu begon achttien jaar geleden met het leren van het Nederlands en vertelt in haar lezing 'Liefdesverklaring aan het Nederlands' over dat proces. "Het was niet gemakkelijk, maar het opent zoveel deuren."

In de Week van het Nederlands wordt op verschillende plaatsen in Belgiƫ de Nederlandse taal in de kijker gezet aan de hand van lezingen, workshops en activiteiten. Ook in Brussel vindt er heel wat plaats, onder meer de lezing 'Liefdesverklaring aan het Nederlands' van Mira Feticu.

De lezing kreeg dezelfde naam als haar boek, dat ondertussen al aan de zesde druk toe is. In haar lezing heeft ze het over haar ervaring met het leren van een nieuwe taal en hoe die je kan helpen in het dagelijkse leven om jezelf uit te drukken. "Een extra taal leren, dat betekent extra kansen. Het is een cadeau."

"Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk, maar je mag niet bang zijn om het te proberen", vertelt Feticu. Ook over het durven spreken van een nieuwe taal wil ze haar publiek iets bijbrengen.

Een overzicht van de activiteiten vind je op weekvanhetnederlands.org.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?