'Rolstoeltoegankelijkheid moet een algemene mindset worden'

Lis Vanheule
26/09/2022

BRUZZ lanceert vandaag Brussel Helpt. Dat is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, in samenwerking met de Brusselse gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we Kinumai, een initiatief dat mensen met een beperking helpt om hun stad te ontdekken.

Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt ziet alvast in dat er nog werk aan de winkel is: "Momenteel zijn we bezig met de bestaande infrastructuur aan te passen, maar we moeten evolueren naar een stad waar we niet meer moeten aanpassen wat er in het verleden verkeerd is gegaan. We moeten van in het begin rekening houden bij nieuwe infrastructurele projecten dat het project toegankelijk wordt voor iedereen, Universal Design heet dat."

David Seffer van Kinumai beaamt dat: "Het moet een algemene mindset worden, zodat iedereen optimaal gebruik kan maken van de openbare ruimte."

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni