'Dinner Portrait': tijdscapsule-expo brengt je naar Brussels politiek etentje

Lis Vanheule
© BRUZZ
27/02/2023

Vanaf 3 maart kun je in het huis van de Raad van de VGC het werk van Amerikaanse kunstenaar Will Kerr gaan bewonderen. Hij maakte het werk 'Dinner Portrait', een tijdscapsule over een etentje dat plaatsvond op 1 februari, georganiseerd door Brussels parlementslid Carla Dejonghe (Open VLD).

Will Kerr is een Amerikaanse artiest die in Brussel woont. Zijn kunstwerk werd gemaakt op een etentje in het huis van Dejonghe, onder aanwezigheid van andere leden van de VGC. Het is een tijdcapsule die wil uitdrukken wat er gebeurt als mensen samen eten, praten en ideeën uitwisselen.

"Het is een multimediakunstwerk dat een schilderij, ensembleperformance, audiowerk en augmented reality-ervaring combineert", aldus Will Kerr.

"Het uiteindelijke kunstwerk is een schilderij van een handeling tijdens het koken, dat wordt opgevouwen en daarna in een loden doos terecht komt. Op die doos staat een QR-code en wanneer je die scant krijg je het volledige schilderij te zien, maar ook audiofragmenten van tijdens het diner, wat moet leiden tot een augmented reality-ervaring."

Nog tot eind maart is het kunstwerk te bewonderen in het huis van de Raad van de VGC.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni