Vorst opent tweede testdorp van het Gewest

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 5 oktober 2020

In de Jupiterlaan in Vorst is maandag een tweede testdorp geopend, een samenwerking van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de gemeente Vorst. Je kan er enkel op afspraak en met een doktersvoorschrift naartoe. En eens het centrum op volle capaciteit draait, zal het tot 1.500 tests per dag kunnen verwerken. "Zo kan iedereen dichtbij huis getest worden", zegt burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) aan BRUZZ.

Afgelopen vrijdag opende er al een eerste van de vier beloofde testdorpen in het gewest, toen aan metrohalte Merode aan het Jubelpark. Nu is er dus meteen een tweede geopend. De twee andere - één aan de Heizel en een ander in Anderlecht - volgen later nog. Bevoegd minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) gaf vrijdag al toe dat alles trager verloopt dan gehoopt.

De vier testdorpen moeten ervoor zorgen dat de huisartsen wat op adem kunnen komen, want momenteel hebben zij erg veel coronatests te verwerken en dat verhindert hun reguliere werk. Het is de bedoeling om in de loop van oktober al tot 35.000 tests in Brussel per week te kunnen afnemen. Op termijn moeten dat er wekelijks 63.000 worden.

Volgens burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) van Vorst is de locatie van het testdorp in zijn gemeente alvast handig gekozen: ook inwoners van Ukkel en Sint-Gillis kunnen er makkelijk naartoe en bovendien ligt het vlakbij tramhalte Albert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?