Kaaitheater brengt 'On Tour' uit: 'In de podcast weerklinkt de stad'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 6 februari 2023

In het Kaaitheater wordt al een tijdje verbouwd. Daardoor vinden alle voorstellingen plaats op locatie en wordt het een 'reizend theater'. Margot Timmermans maakte een podcast over die reizen met haar bakfiets doorheen de stad.

Ondanks de verbouwingen bij Kaaitheater gaan de voorstellingen gewoon door, weliswaar niet in hun eigen stek. Het Kaaitheater werkt samen met allerlei andere theaterhuizen in en rond Brussel om hun programmatie tijdelijk te behuizen.

Margot Timmermans, avondcoördinator bij het Kaaitheater, vervoert het materiaal voor voorstellingen van het theater naar de gastlocaties in haar bakfiets. Over die reizen door de stad maakt ze een podcast met de passende naam 'On Tour'.

Vrouw in de stad

"Elke aflevering heeft een link met de voorstelling van die avond. Voor de eerste aflevering ligt de nadruk op het gegeven 'vrouw zijn in de stad' en dan specifiek 's avonds en 's nachts. Ik moest met mijn bakfiets langs de Alhambrawijk richting de KVS en ik werd op straat geconfronteerd met een man die me lastig viel en bestookte met allerlei vragen. Eigenlijk schrikt met dat al niet meer af, dat soort voorvallen zijn zodanig ingeburgerd dat ik me niet meer bedreigd voel, maar is dat wel normaal?", vraagt Timmermans zich af.

Elke aflevering reflecteert dus over een thema dat ook behandeld wordt in de voorstelling waar de reis naartoe leidt, op die manier wil Timmermans de link tussen de programmatie en de stad duidelijk maken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?