Televisiemaaksters 'Iedereen Beroemd' tonen verhalen van mensen in Josaphatpark

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 7 december 2020

Al tien jaar woont film- en documentairemaakster Nevine Gerits nabij het Josaphatpark. Met haar mini-docureeks in 'Iedereen Beroemd' gaat ze, samen met collega Evy De Ceur, op zoek naar de verhalen van de mensen in het park.

Het Josaphatpark is de voortuin van de Schaarbekenaar en bij uitbreiding de Brusselaars. Als televisiemaker wilde Nevine Gerits altijd al iets doen met het park. Gerits woont nu tien jaar dichtbij het park en heeft er een bijzondere band mee.

Als wekelijks thema koos de redactie van 'Iedereen Beroemd' dit keer voor het Josaphatpark. "Dat was tegelijkertijd een leuke kennismaking met de buurt voor mijn collega Evy (De Ceur, J.P.) die hier net is komen wonen," zegt Gerits. Ze werkten samen aan de reportagereeks.

In het park is ze op zoek gegaan naar de verhalen van de mensen. Zo is er bijvoorbeeld 'Patrick de petanquer': een man met een paardenstaartje, die net als zij altijd heel vroeg komt wandelen. "Het programma gaf me eindelijk de kans om mensen aan te spreken," zegt ze.

De week van het Josaphatpark is vanaf maandag de hele week te zien in 'Iedereen Beroemd', om 19.40 na het Journaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?