Eerste Belgische Gamestate-arcade opent deuren in Brussel

© BRUZZ
08/12/2021

Liefhebbers van airhockey, racespellen, simulatoren en videogames kunnen vanaf nu ook terecht bij Gamestate. De arcade is gevestigd op de Anspachlaan en verzamelt een veertigtal levensechte games op een plek. Onze BRUZZ-reporter Saïd bezocht de plek woensdag en waagde zich aan één van de videogames.

Het concept is niet nieuw, vooral in Amerika zijn arcadehallen al ingeburgerd. Het is voor de gelegenheid wel volledig gemoderniseerd. Gamestate wil zo af van het, naar eigen zeggen, "achterhaalde en traditionele imago" van lunaparken en een plaats creëren waar een divers en breed publiek op een leuke wijze kan samenkomen.

Gamestate wil zowel gamefanaten als mensen die er niets van kennen aantrekken. Er zijn heel wat klassieke spellen te spelen zoals airhockey, Pong, Moto GP, Pacman, Mario Kart of Tomb Raider. "Alle leeftijden mogen hier komen spelen, maar als je onder 18 bent, moet er wel een volwassene bij zijn. Eigenlijk doen we dat zodat we geen kinderopvang worden. Want anders droppen de ouders hun kinderen en gaan ze zelf shoppen," vertelt Roel Veltmeijer, CEO van Gamestate.

Met een kaart waar je geld oplaadt, kan je de verschillende games spelen. Je wint ook punten waar je dan later prijzen mee kan ophalen. De Gamestate-arcade opent elke dag om 12 uur. De toegangsplaatsen zijn beperkt, om wachtrijen aan de spellen te vermijden.

Het bedrijf achter Gamestate heeft al een aantal vestigingen in Nederland en Duitsland maar wil nu dus uitbreiden naar België. Als volgende stad staat Antwerpen op de planning.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie