In beeld: zo hevig waren de rellen van zaterdagavond

Er duikt steeds meer videomateriaal op van de rellen in het stadscentrum zaterdagavond. Op een filmpje gepost door een Marokkaanse tv-zender is heel duidelijk te zien hoe een geldkantoor volledig vernield wordt, er met stenen naar de politie wordt gegooid en hoe een nachtwinkel er aan moet geloven.

De beelden komen van de tv-zender Euro Kassita en worden ingeleid door een Marokkaanse man die de rellen sterk veroordeelt. “We vernielen auto’s, storen mensen en vechten met de politie. Ik vraag me echt af waarom”, aldus de man. “Wie wint hierbij? Niemand, we hebben verloren.”

Op de beelden daarna is haarscherp te zien hoe jongeren de politie bekogelen met stenen en hen verwensingen toeroepen. Daarop zet de politie het waterkanon in en chargeren de agenten. Ook de beelden van een bestelwagen die volledig uitbrandt komen regelmatig terug. 

Ook de beelden van de relschoppers die een geldkantoor en een nachtwinkel in de vernieling slaan, zijn frappant. Daarbij valt vaak ook de jeugdige leeftijd van de daders op.

Bekijk hier het filmpje in kwestie:

Ook op Twitter duiken beelden op van de rellen: 

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.