Brusselse waterdagen: 'Tonen dat er ook in Brussel water is'

EDF
© BRUZZ
18/03/2022

Zondag beginnen de Brusselse waterdagen. Er worden meer dan 70 activiteiten georganiseerd om water een hele week lang in de kijker te zetten. Het is een initiatief van Leefmilieu Brussel en vzw Coördinatie Zenne. Coördinator Tim Van Cauwenberghe is vandaag te gast op de radio.

Vzw Coördinatie Zenne zet zich vooral in voor educatie in scholen rond het thema 'water'. Ze bieden educatieve pakketten aan, waarbij ze kinderen en jongeren aanleren hoe de watercyclus in elkaar zit. "Van waar ons drinkwater komt tot waar het naartoe gaat, want het komt uiteindelijk in de zee terecht."

Vanaf zondag wordt water dus extra in de kijker gezet. "We willen enerzijds mensen informatie bieden en sensibiliseren", vertelt Van Cauwenberghe. "Dat klinkt misschien saai, maar we willen anderzijds ook fun aanbieden, want water is leuk. Sommige mensen gaan op vakantie om water te zien, maar in Brussel is er ook iets te zien van water".

"En het gaat de goede kant uit", gaat Van Cauwenberghe verder. "Door het feit dat water gezuiverd kan worden, kan het water terug zichtbaarder worden. Dan kunnen we terug dromen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni