Fietskaart Ampe levert geen bewijs van nieuwe fietspaden

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 18 mei 2018

Mobiliteitsschepen van de Stad Brussel, Els Ampe (Open VLD), stelt dat er de afgelopen zes jaar 26 kilometer nieuwe fietspaden bijkwamen in de Stad. De schepen plaatste vrijdag een kaart online die dat moest bewijzen, maar die toont evengoed oudere fietspaden.

Een eerste blik op de de data leert dat de kaart geen overzicht biedt van de fietspaden die de Stad de afgelopen legislatuur realiseerde.

De kaart toont ook fietspaden die er waren voor de huidige meerderheid aantrad. Onder meer de fietspaden op de Lemonnierlaan en de Jacqmainlaan staan erop, terwijl die al in de vorige legislatuur werden geschilderd. Ook de Bockstaellaan, de Stienonlaan, de Eeuwfeestlaan en de Antwerpsesteenweg worden vermeld, om maar een paar oude fietspaden te vermelden.

De kaart maakt bovendien geen onderscheid tussen de verwezenlijkingen van Stad en Gewest.

Parlementaire vraag

Wat voorafging: schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) organiseerde in september een persconferentie over haar fietsbilan. De belangrijkste verwezenlijking die ze daar naar voor schoof was de realisatie van 26 kilometer fietspaden.

Onze redactie vroeg verschillende keren om een duidelijk overzicht van die paden, maar kreeg die niet. Toen na een parlementaire vraag vorige week bleek dat het echte aantal wellicht veel lager ligt, beloofde de schepen dat ze de kaart met die nieuwe fietspaden uiterlijk vrijdag op Google Maps zou publiceren. De kaart biedt echter opnieuw geen bewijs voor de bewering van de schepen.

De link naar de kaart vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?