Oproep Belgian Pride: 'Blijf thuis als je symptomen hebt van het apenpokkenvirus'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 20 mei 2022

De organisatie van de Belgian Pride roept op om morgen thuis te blijven als je symptomen vertoont van het apenpokkenvirus. “Blijf alsjeblieft thuis en laat je testen!”

De oproep komt er niet zomaar. Het apenpokkenvirus heeft zich mogelijk in ons land verspreid via Darklands, een fetisjfestival voor homomannen dat begin deze maand in Antwerpen plaatsvond. Dat meldt de organisatie zelf via hun website.

"Er is reden om aan te nemen dat het virus werd binnengebracht door festivalbezoekers uit het buitenland," klinkt het. Minstens één besmetting in ons land kan worden teruggebracht naar Darklands.

De Risk Assesment Group (RAG) van de federale overheid heeft de organisatie van het festival daarom gevraagd de bezoekers te informeren over de besmettingen in ons land. Zo vragen ze om nog steeds waakzaam te zijn, omdat het virus een incubatieperiode tot 21 dagen heeft. Wie symptomen of een vermoeden van besmetting heeft, gaat best zo snel mogelijk naar de spoeddienst. "Volg deze aanbevelingen op en respecteer de regelgeving door de autoriteiten in jullie land," klinkt het nog bij de organisatie.

Darklands vond dit jaar plaats tussen 4 en 9 mei in de Waagnatie in Antwerpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?