Waren de bussen, metro's en trams van de MIVB ooit zo schoon?

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 27 maart 2020

Zouden bussen, trams en metro's van de MIVB er ooit zo proper hebben uitgezien als vandaag? De vervoersmaatschappij heeft zo'n 80 mensen extra ingezet om de vloot te desinfecteren.

De MIVB heeft haar schoonmaakteam versterkt. Een externe firma zorgt voor bijna 80 extra mankrachten. 45 om de bussen te desinfecteren. Dik 20 voor de trams, terwijl meer dan 10 man wordt ingezet om de metro's te ontsmetten. Maar ook intern kan de MIVB op extra mensen rekenen.

Ramzan Rafi is één van de zowat honderd mensen die bij de MIVB een opleiding volgen. In zijn geval als buschauffeur. Door de cornamaatregelen zijn de opleidingen tijdelijk stopgezet. Hij wordt nu ingezet om de bussen op verschillende terminushaltes schoon te maken.

Ongeveer 70 procent van de dienstverlening blijft doorgaan bij de MIVB, al is het aantal gebruikers nog maar 20 procent van de periode voor het coronavirus. De MIVB zal blijven rijden, maar vraagt haar gebruikers om alle voorschriften na te leven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?