Leefmilieu Brussel meet reële uitstoot wagens

30/10/2020
Updated: 30/10/2020 18.00u
Ook in:
nl fr

De komende weken zal Leefmilieu Brussel metingen uitvoeren met sensoren en slimme camera's. Zo wil het Gewest nagaan of de theoretische emissies van schadelijke stoffen overeenkomen met de werkelijke uitstoot op de weg.

Welke verontreinigende stoffen worden uitgestoten door voertuigen die door Brussel rijden? En stoten auto's meer schadelijke stoffen uit dan in theorie? Om op die vragen een antwoord te vinden, heeft Leefmilieu Brussel een nieuwe meetcampagne gelanceerd. De komende weken zal Leefmilieu Brussel metingen uitvoeren met sensoren en slimme camera's.

Die registreren de nummerplaten, zodat de gegevens uit de metingen gekoppeld kunnen worden aan het voertuig. "Zo kunnen we achteraf analyseren of de uitstoot erger is dan verwacht", legt Sarah Hollander van Leefmilieu Brussel uit.

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek, kan de lage-emmissiezone eventueel worden bijgestuurd. "Het Brussels Gewest heeft de ambitie om naar een volledige uitfasering van dieselwagens tegen 2030 te gaan, 2035 voor benzinewagens", aldus Hollander nog. "Deze metingen moeten dat beleid kunnen ondersteunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Milieu , uitstoot , luchtkwaliteit , Leefmilieu Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni