Molenbekenaar wil Ketnet-wrapper worden: 'Als kind zag ik niemand zoals mezelf'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 6 mei 2022

De Molenbeekse Héritier Tipo is een van de tien finalisten om Ketnet-wrapper te worden. Zijn motivatie? Kinderen dingen bijleren, maar vooral ook inspireren, want als kind kon Héritier zich met niemand identificeren wanneer hij naar Ketnet keek.

Het is voor de vierde keer dat Ketnet een talentenjacht organiseert om nieuwe wrappers te vinden. Van de meer dan 4.000 inschrijvingen, blijven nog tien finalisten over. Onder hen ook Héritier Tipo uit Molenbeek.

De drietalige Héritier is 22 jaar en studeert Organisatie en Management aan de Erasmushogeschool in Brussel, een studie die hij sowieso nog zal afwerken, ook als hij een van de twee nieuwe presentatoren op de VRT-zender Ketnet wordt. En daar hoopt hij sterk op.

Grote broer

Als kind in een Brusselse school was Héritier niet erg geïnteresseerd in Ketnet. “De vibe van Ketnet paste toen niet bij de Brusselse vibe. Voor velen van ons was het wat saai en we konden er ons niet in herkennen. Nu is dat al enorm veranderd, maar ik wil daar graag mee aan bijdragen met mijn urban vibe.”

Héritier wil ervoor zorgen dat kinderen zich in hem kunnen herkennen en hem zien als een grote broer. “Ik wil hen inspireren en van alles bijleren op een luchtige manier. Dat geldt voor alle kinderen, maar ik wil zeker ook de Brusselse ketjes meer betrekken. Ik wil de persoon zijn die ik vroeger zelf had willen hebben.”

De tien kandidaten worden de komende tijd wegwijs gemaakt in de wereld van Ketnet door de huidige wrappers Sarah, Sander en Gloria. Op zondag 22 mei kiezen de jury en de kijkers wie Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Van Achteren zullen opvolgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?