Eddy liep al 42 keer de 20 kilometer door Brussel: 'Het is voor mij een heilige zondag'

Lis Vanheule
15/03/2023

Op 28 mei vindt de 43ste editie van de 20 kilometer door Brussel plaats en ook Eddy Feliers is terug van de partij. Sinds de eerste editie in 1980 heeft Filliers nog geen enkele gemist: "Iedere Brusselaar moet het een keer gedaan hebben."

Eddy Feliers was elf jaar toen hij de eerste keer deelnam en ziet het als een deel van zijn identiteit: "Iedereen in mijn omgeving weet dat ik het laatste weekend van mei deelneem. Ik heb al vaak familiefeesten gemist, maar voor mij is de 20 kilometer door Brussel een heilige zondag."

"Ik ben in Brussel naar school gegaan en woon en werk ik hier, de 20 kilometer door Brussel is voor mij dus als lopen in mijn achtertuin. Elk jaar opnieuw is het voor mij een groot feest om te kunnen deelnemen."

Een must voor Brusselaars

Volgens Feliers is het een must voor Brusselaars om minstens één keer deel te nemen: "De hele stad is een dag autovrij en je passeert geweldige sites zoals Ter Kamerenbos, je kan trouwens ook als wandelaar zeker deelnemen."

Vanaf woensdag kan je je inschrijven voor de 20 kilometer door Brussel, zowel online als in het fysieke kantoor in de Kapellestraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni