Blokken bouwen met Magritte: nieuwe speelgoedreeks van Lego met vleugje surrealisme

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 2 augustus 2023

Negentig jaar lang zijn de Deense blokjes van Lego ongeveer hetzelfde gebleven, de manier van bouwen ook. Maar daar komt nu verandering in. Het speelgoedmerk lanceert een nieuwe bouwstijl: 'dream crafting'. Hoe je al dromend kan bouwen, kunnen Brusselse kinderen deze maand ontdekken in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

De tentoonstelling onthult ook een legoversie van werk van de kunstenaar René Magritte. "René Magritte is de dream crafter avant la lettre", klinkt het in het persbericht. Daarom wordt de kunstenaar geëerd met een Lego versie van zijn schilderij 'De Terugkeer'. Hiervoor sloeg het speelgoedmerk de handen in elkaar met de Stichting Magritte en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

"Een samenwerking met het merk Lego is een mooie manier om niet alleen cultuurliefhebbers te laten kennismaken met het werk van Magritte maar ook kinderen te enthousiasmeren voor kunst”, aldus Charly Herscovici, voorzitter van de Stichting Magritte.

Ook de nieuwe legosets worden tentoongesteld. En kinderen kunnen er creatief aan de slag met de bouwsteentjes in de workshopruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?