Angèle loopt zondag opnieuw mee met RUN TO KICK

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 21 september 2022

Zondag gaat RUN TO KICK voor de vijfde keer door, het loopevenement waar Angèle meter van is, van de stichting KickCancer. Die organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar kinderkanker, zodat er nieuwe doeltreffendere geneesmiddelen ontwikkeld kunnen worden.

De KickCancer stichting bestaat ondertussen vijf jaar, hun loopevenement RUN TO KICK gaat dan ook voor de vijfde keer door. Heel wat bekende gezichten lopen mee, niet alleen Angèle die meter is van het evenement, maar ook peter Niels Destadsbader. Ook Elodie Ouedraogo en de familie Borlée lopen deze zondag mee in Laken tegen kinderkanker.

De deelnemende lopers kunnen geld inzamelen door sponsors te zoeken voor hun looptocht. Het ingezamelde geld wordt dan geïnvesteerd in onderzoek naar kinderkanker. Volgens Delphine Heenen, stichter van KickCancer is er nood aan meer doelgerichte medicatie voor kinderkanker, zodat kinderen minder last hebben van bijwerkingen van toxische medicatie. Ook zijn er nog altijd kinderen die niet genezen van kinderkanker, en daarom is er ook nood aan nieuwe soorten behandelingen.

Volgens Heenen wordt zondag een familiedag, wie wil kan meelopen, maar er zijn ook verschillende randactiviteiten. Er zullen pingpongtafels aanwezig zijn en een schminkstand.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?