Buurtbewoners Noordwijk klagen overlast aan bij burgemeester Clerfayt

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 24 april 2019

Vijfhonderd buurtbewoners en handelaars hebben een petitie getekend tegen de overlast in de Noordwijk. Zij hebben die vandaag overhandigd aan de burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (Défi). Het is al het tweede overleg en de bewoners hopen dat er nu eindelijk een oplossing komt voor de problemen in hun wijk.

Clerfayt (Défi) vindt echter dat de federale regering voor een oplossing moet zorgen voor de problemen met transmigranten in het Brusselse Noordstation. Onder het station verblijven dagelijks meer dan 300 transmigranten, van wie de meesten in het Verenigd Koninkrijk willen geraken.

Volgens Clerfayt heeft de vorige minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), het aantal agenten bij de spoorwegpolitie met dertig procent afgebouwd. Clerfayt vindt ook dat de federale regering voor een opvangcentrum voor transitmigranten moet zorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?