Pascal Smet over stadion Union: 'Hopelijk voor Pasen beslissing'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 26 januari 2022

Voetbalclub Union Saint-Gilloise is al een tijdje op zoek naar een nieuw stadion. Het huidige stadion van Union in het Dudenpark is niet meer groot genoeg om het groeiende succes van de club, en dan vooral de eerste ploeg, bij te houden. Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels-Vooruit) laat nu weten dat de Bempt-site in Vorst de grootste kanshebber is.

De definitieve beslissing zal volgens Smet hopelijk voor de paasvakantie genomen worden. Eerst moeten de gemeentes, de club en het Gewest de kans krijgen de studie te bekijken en samen te zitten. “Het is ook niet elke dag dat een privé-investeerder bijna 70 miljoen euro wil investeren in een stadion, het gaat het Gewest ook helemaal niets kosten,” geeft Smet nog mee.

Het Joseph Marienstadion, waar Union nu al zijn wedstrijden speelt, is al decennialang een vaste waarde in de clubgeschiedenis. Het is ook heel geliefd bij supporters. Sommige van hen vrezen dan ook dat met een verhuizing een stukje ziel van de club verloren zou gaan.

Dat is een van de redenen dat voor een nieuwe locatie dicht bij het oude stadion wordt gekozen in de studie, zegt Smet. Hij benadrukt dat supporters deel zullen uitmaken van de beslissing en dat de betrokkenheid van iedereen belangrijk is. Het Marienstadion zal ook door de club gebruikt blijven worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?