Mobiliteitsminister Smet: 'Bewoners Rooseveltlaan hebben nu spijt van protest'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 3 april 2019

De vernieuwde Franklin Rooseveltlaan is vandaag ingehuldigd. Er is vooral veel extra ruimte gemaakt voor voetgangers en fietsers langs de statige laan tussen de Abdij van Ter Kameren en Watermaal-Bosvoorde. Zo ligt er in beide richtingen 2,5 kilometer afgescheiden fietspad. SP.A-minister Pascal Smet is opgetogen met het resultaat: "Fietsers verdienen eigenlijk nóg meer ruimte."

Smet is net hersteld van een operatie en is trots op wat de aannemer en Brussel Mobiliteit gerealiseerd hebben in de Rooseveltlaan. "Dit is een voorbeeld van hoe het moet, al vind ik dat fietsers nog meer ruimte moeten krijgen. Het fietspad kan nog wat breder, en twee rijbanen voor auto's blijft veel."

De heraanleg van de Franklin Rooseveltlaan zorgde voor felle discussies. Zo was voormalig schepen Courtois fel gekant tegen het project, op die manier wilde hij de buurtbewoners die tegen de heraanleg waren, steunen.

"De buurtbewoners zijn nu positief over de vernieuwde laan", zegt Smet. "Er zijn zelfs mensen die een brief sturen om te zeggen dat ze spijt hebben van de petitie die ze organiseerden tegen de heraanleg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?