Recordaantal mensen trekt uit Brussel naar Vlaanderen: 'Door corona en hoge huurprijzen'

EDF
© BRUZZ
03/08/2022

Dat Brusselaars wegtrekken uit de stad is geen nieuw fenomeen, maar het afgelopen jaar trokken meer mensen dan ooit tevoren weg uit Brussel. Zakenkrant De Tijd pakt uit met opvallende cijfers. Volgens CIB Vlaanderen, dat de Vlaamse vastgoedsector vertegenwoordigt, trokken veel mensen weg omdat ze op zoek gingen naar een eigen tuin of balkon.

Celine De Mulder verhuisde vorig jaar van het levendige Molenbeek naar het iets kalmere Ruisbroek in Vlaams-Brabant. De Brusselfan trok met enige terughoudendheid naar Vlaanderen, haar liefde achterna. Maar ze geeft toe dat de vele vierkante meters woonruimte en het groen zo zijn voordelen hebben.

Johan Surkyn, demograaf aan de VUB, nuanceert de cijfers in BRUZZ 24. Hij herinnert eraan dat Bussel een stad is waar ook elk jaar 50.000 mensen vanuit het buitenland naartoe verhuizen. Een aantal van hen verlaat Brussel ook daarna.

Toch erkent hij dat het cijfer van mensen die uit Brussel wegtrekken zo'n tien procent hoger ligt dan andere jaren. Mogelijk hebben sommige mensen hun verhuisplannen een tijdje in de koelkast moeten steken door de lockdowns van de afgelopen jaren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni