De VGC schenkt 900 bloembakken aan de Nederlandstalige scholen in Brussel. Een deel daarvan wordt door FIX gemaakt, dat onder meer ook klusjes uitvoert in de Brusselse Nederlandstalige scholen.

FIX is een renovatieteam dat laaggeschoolden tewerkstelt. Naast een opleiding houtbewerking, leren de deelnemende werknemers er ook Nederlands. “We leren hier veel meer”, zegt Ahmed van FIX. Na twee jaar eindigt het traject bij FIX. Vorig jaar stroomde 85 procent van de deelnemers door naar een vaste job.

Wanneer een Nederlandstalige school in Brussel renovatiewerken moet laten uitvoeren, kan ze beroep doen op FIX. “We maken alles”, glimlacht Mohamed Chaibi. Maar nu zijn de arbeiders vooral bezig met het maken van ‘klasbakken’, bloembakken waarin leerlingen op school groenten, bloemen en kruiden kunnen kweken.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie schenkt zo 900 ‘klasbakken’ aan de Nederlandstalige scholen in Brussel. De leerlingen van basisschool T’Overbeek in Ganshoren mochten er al mee aan de slag, samen met collegevoorzitter Guy Vanhengel.

Het grootste deel, zo een 80 procent, van de klasbakken wordt door de Molenbeekse vzw Atelier Groot Eiland gemaakt. Deze vzw verzorgt ook de uitwerking van educatieve fiches over de klasbakken.

Bekijk hieronder de reportage over de ‘klasbakken’

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Samenleving , scholen , fix , van hengel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni