VIDEO: Op verkenning met tram 9

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 1 en zondag 2 september 2018

De nieuwe tram 9 wordt zaterdagmiddag door niemand minder dan koning Filip ingehuldigd. BRUZZ kon al eerder mee en filmde het hele parcours. Met als resultaat een kwartiertje heerlijke slow tv.

Tramlijn 9 loopt van Simonis naar de Dikke-Beuklaan, nog voorbij het UZ Brussel. Het traject is vier kilometer lang, en gaat dwars door het centrum van Jette, langs het vernieuwde Spiegelplein.

De tram komt in de plaats van bus 14, die nu anders gaat rijden. Een tram biedt meer comfort en plaats. De T3000 is bijna drie keer zo groot als een gewone bus. Daarenboven rijdt de tram volledig in eigen bedding, waardoor hij snelheid kan maken. Wie opstapt in Simonis staat een kwartier later aan het UZ Brussel.

Een aanwinst, zo vindt ook koning Filip, die de tram zaterdagmiddag komt inhuldigen. Daarna is de tram van iedereen. Maar ongeduldig als we zijn, gingen we vrijdag al eens mee, met een van de laatste testritten.

Spring mee aan boord en laat je door Brussel glijden. Vijftien minuten slow tv, exclusief bij BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?