Werken verlenging tram 9 gaan maandag van start

EDB
© BRUZZ
17/02/2019

Op maandag gaan de werken aan de verlenging van tram 9 van start. Die verlenging zal leiden tot een verbinding tussen huidige eindhalte Dikke Beuk en metrostation Koning Boudewijn. De werken zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Volgens Inge Paemen van Brussel Mobiliteit zullen de werken voor minder overlast zorgen dan tijdens de aanleg van het eerste deel van tramlijn 9. “Het blijft natuurlijk vervelend, maar de overlast zal ditmaal beperkt zijn omdat er minder doorgaand verkeer in deze straten is,” vertelt Paemen aan BRUZZ.

“Om niet alles in één keer stil te leggen, komen eerst de nutsvoorzieningen aan beurt. Vervolgens is het aan de sporen, en tot slot wordt er gewerkt aan de herinrichting van de straat,” voegt Paemen toe.

De uitbreiding van tram 9 richting Heizel is 1,5 kilometer lang en zal op het hele traject een eigen bedding krijgen.

Sinds september vorig jaar verbindt tram 9 al Simonis in Koekelberg en Dikke Beuk in Jette, via het Spiegelplein en het UZ. Op die lijn is de tram een groot succes: minder dan een half jaar na de opening van de lijn, telde openbaarvervoersmaatschappij MIVB reeds zo’n 300.000 ritten per maand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Jette , Laken , Mobiliteit , tram 9 , verlenging , Inge Paemen , Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni