'Gele hesjes' protesteren bij Engie Electrabel en Proximus

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019

In de Noordwijk hebben zo'n zestig 'gele hesjes' zaterdagnamiddag geprotesteerd voor de hoofdzetel van Engie Electrabel en Proximus. "Zij maken enorme winsten op onze rug. En wij hebben het steeds moeilijker om onze energiefacturen te betalen."

De 'gele hesjes' ontrolden een spandoek voor de hoofdzetel van de energieleverancier. "Engie betaalt nauwelijks belastingen, terwijl wij 21 procent btw betalen op onze factuur", klonk het bij de betogers. "Engie Electrabel maakt enorme winsten op onze rug. En wij hebben het steeds moeilijker om onze energiefacturen te betalen."

In Brussel, net als in andere Belgische steden, hebben de 'gele hesjes' ook Roger B. herdacht. Tijdens een protestactie vrijdagavond in het Luikse Wezet werd hij aangereden door een vrachtwagen. De man overleefde de aanrijding niet. De 'gele hesjes' kondigen aan dat ze volgende week talrijker aanwezig zullen zijn. "Onze protestbeweging sterft geen stille dood."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?