Haven van Brussel viert 25ste verjaardag met groot Havenfeest

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018

De Haven van Brussel heeft zondag zijn 25ste verjaardag gevierd met een groot Havenfeest op het Bécodok en de Heembeekkaai. De bezoekers konden rekenen op spectaculaire activiteiten om de haven en zijn werking te leren kennen.

Een port run op het havendomein, een klimmuur en death ride, een bezoek aan een mijnenjager van de Belgische marine of een skywatch om de haven van bovenaf te bewonderen. Het zijn slechts enkele van de activiteiten die de vele aanwezige Brusselaars konden beleven op het Bécodok en de Heembeekkaai. Aan veel attracties stond er dan ook een stevige wachtrij.

De Haven van Brussel werd opgericht op 1 juni 1993 en dus is het uitgebreide Havenfeest de ideale gelegenheid om de 25ste verjaardag te vieren. Bovendien was het al een belangrijk jaar voor de haven met de opening van het Bouwmaterialendorp in het Vergotedok en de inhuldiging van de Brussels Cruise Terminal.

Toekomst

Tijdens het feestjaar hoopt de haven ook nog als eerste Belgische haven het label 'CO2-neutraal' te krijgen en wordt er een nieuw masterplan opgesteld om de toekomst voor te bereiden. Het nieuwe masterplan zal de havenontwikkeling tegen 2040 uittekenen. Daarbij wordt rekening gehouden met de evolutie van de logistieke en de havensector, die essentieel is voor de verdere ontwikkeling van de stad.

Het feest gaat zondagavond op het Bécodok nog door tot 23.00 uur waar het zomerterras vanaf 21.00 uur nog met een passend feestje wordt afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?