Couleur Café-alternatief Gate heeft toekomst na geslaagde eerste editie

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 4 en zondag 5 september 2021

De organisatie van Gate, het alternatief voor Couleur Café, blikt terug op een geslaagde eerste editie. Die spreidde zich over twee weekends en loopt zondagavond op haar einde. In totaal kwamen er zo'n 10.000 muziekliefhebbers naar de CityGate-site in Anderlecht. De organisatoren willen er volgend jaar mee verder te gaan.

De zomerse temperaturen en zwoele baslijnen zorgden voor blije gezichten op Gate, de vervanger van Couleur Café. Hoewel de hele line-up kon bekoren, keek het publiek dit weekend toch vooral uit naar L'Or Du Commun. En die heren hadden een verrassing uit Linkebeek mee.

Geslaagd

Couleur Café moest zichzelf heruitvinden, nadat het wereldfestival voor de tweede zomer op rij niet kon doorgaan omwille van de beperkende coronamaatregelen. Gate bracht het festival terug naar de basis, een stadsfestival met lokale en verrassende acts op een locatie met een echt stedelijk karakter.

Een formule die heeft gewerkt, laat de organisatie weten. "Over de locatie hebben we niets dan goeds gehoord. Iedereen was blij om opnieuw die 'urban vibe' te voelen die we vroeger op de site van Tour & Taxis ook hadden. Je voelt hier bijna fysiek de stad", vertelt woordvoerder Dennis Corbesier.

4 surprise acts

Gate bestond uit een hoofdpodium en een dj-podium waar de acts elkaar afwisselden. Maar er was ook heel wat randanimatie met een "anger room" of een kapper. Op donderdag, vrijdag en zaterdag was het festival betalend en op zondag was Gate gratis voor het publiek.

"De randanimatie was geweldig en de concerten ook. Het publiek heeft zelfs vier surprise acts gekregen. Zo is Zwangere Guy nog eens onverwacht komen optreden en was Romeo Elvis er zaterdag onverwacht bij tijdens de set van L'Or du Commun", zegt Corbesier.

Blijver

De organisatie is van plan om het Gate-concept ook volgend jaar te laten plaatsvinden, naast het terugkerende Couleur Café.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?