Werkzaamheden Stefaniatunnel van start

KVM
© brusselnieuws.be
29/02/2016

Aan de Stefaniatunnel zijn de eerste stabiliseringswerken van start gegaan. Er wordt geen extra verkeershinder verwacht want de tunnel is al afgesloten.

“Dringende zaken worden nu aangepakt. De dakplaat wordt hersteld en versterkt en op bepaalde plaatsen wordt ook de waterdichting aangepakt”, vertelt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Inge Paemen aan onze redactie.

De Stefaniatunnel is intussen al gesloten sinds 12 januari. Er waren scheurtjes in het plafond vastgesteld. Hoelang de werkzaamheden zullen duren is nog niet duidelijk. Bedoeling is wel om de tunnel zo snel mogelijk tijdelijk te heropenen.

De werkzaamheden zullen niet leiden tot extra verkeershinder omdat er alleen gewerkt wordt aan het deel van de tunnel dat nu al dicht is.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Tunnels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni