Vaccin coronavirus stapje dichterbij

© Pixabay
| Archiefbeeld.

Chinese wetenschappers hebben succesvol de stam geïsoleerd van de nieuwe variant van het coronavirus dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost. Dit heeft Xu Wenbo als hoofd van het Nationaal Instituut voor de Bestrijding en Preventie van Virale Ziekten (CDC) zondag bekendgemaakt. De dienst is begonnen met het ontwikkelen van vaccins.

De CDC heeft het virus geïsoleerd en is bezig de stam te ontleden, zo citeert het staatspersbureau Xinhua Xu. De wetenschappers onderzoeken ook geneesmiddelen tegen de longziekte die door het nieuwe coronavirus is veroorzaakt.

Geciteerd door de China Daily zegt een andere wetenschapper van het CDC, Tan Wenjie, dat ook al is uitgemaakt op welk kraam op de zeevruchtenmarkt in Wuhan het virus aanwezig was. "Het is een belangrijke vondst, en we zullen onderzoeken welk dier de bron was", zo verluidde. Dat is echter geen gemakkelijke opgave, aldus de China Daily.

Volgens Tan lijkt de nieuwe versie van het coronavirus voor negentig procent op een virus dat in een vleermuissoort in Zhoushan in de provincie Zhejiang is gevonden. Maar het is nog te vroeg om te concluderen dat dit dier de boosdoener is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?