800.000 euro voor Nederlandstalige organisaties in Brussel

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Muntpunt op het Muntplein, communicatiehuis, bibliotheek en ontmoetingsplek voor (Nederlandstalige) Brusselaars.

De Vlaamse Regering trekt 800.000 euro steun uit voor Nederlandstalige organisaties in Brussel. Die beslissing moet de inkomstenverliezen en de extra kosten compenseren die de organisaties maken voor het opvolgen van de coronamaatregelen. Het gaat om 21 gesubsidieerde sociaal-culturele organisaties waaronder Muntpunt, BRIK en VK Concerts.

Begin juni werd al aangekondigd dat er vier miljoen euro zou worden vrijgemaakt door het Vlaams noodfonds voor Brussel, waarvan 800.000 euro voor structurele partners, maar toen moest de lijst nog worden opgemaakt. Er werden bevragingen gedaan bij de organisaties die voor een groot deel afhankelijk zijn van de subsidies van het Vlaams Brusselfonds om te kunnen inschatten welke hulp precies nodig is.

“Met deze extra financiële steun willen we de organisaties financieel tegemoet komen want hun werking is essentieel voor de sterke bruggen tussen Vlaanderen en Brussel en vervullen een belangrijke rol in de stad,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?